Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

CHP Milletvekili Gümüş'den arsenikli su konulu önerge

CHP Milletvekili Gümüş

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un gündeme getirdiği arsenikli su konusunu meclise taşıdı.

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’un gündeme getirdiği arsenikli su konusunu meclise taşıdı.
BASKİ Genel Kurulu’nda konuşan Büyükşehir belediye Başkanı Edip Uğur’un, Balıkesir’in 60 kırsal mahallesinde içme suyunda insan sağlığını tehdit edecek düzeyde arsenik tespit edildi yönündeki açıklamasının vahim olduğunu belirten Gümüş, Başbakan Davutoğlu başta olmak üzere bazı Bakanlıklara sunduğu soru önergeleriyle konunun takip edilmesini istedi.
Gümüş, “Edip Uğur, 60 mahallenin içme suyunda arsenik bulunduğunu ifade etmekte ancak sadece 7 mahalleye arıtma tesisi kurulacağını söylemektedir. Geri kalan 53 mahalleye ne olacaktır? Bu mahalledeki insanlarımız daha ne kadar süre arsenikli su içecekler? Eğer belediyenin bütçesi buna elvermiyorsa o halde hükümet, bakanlıkları aracıyla konuya el atmalıdır.” dedi.
Uğur’un açıkladığı 60 mahallenin dışında başka kırsal mahallelerde arsenikli su bulunduğu uyarılarını Meclise taşıyan Gümüş, sivil toplumun ve meslek odalarının konuyla ilgilenmesinin sağlanması gerektiğini ve hükümetin denetim görevini yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. Bigadiç’in merkez mahallelerinde ve Balıkesir’in bazı kırsal mahallelerinde suda arsenik bulunduğuna dair iddialar olduğunu ifade eden Gümüş, Uğur’un açıkladığı listeyi de yetersiz buldu. Tüm mahallelerin net bir şekilde tespit edilmesini isteyen Balıkesir Milletvekili, ayrıca su değerlerinin kamuoyuna açıklanmasını istedi.



  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli